вторник, 11 януари 2011 г.

Следя от известно време някакъв "скандал", кавичките са защото той е такъв само в моята и още няколко глави. Нормалните хора това не ги вълнува, те си работят, карат си колите по новите магистрали, водят децата си в новите детски градини, разхождат се по Южната дъга на софийското околовръстно и т.н.
От другата страна изпълнителната власт се самоподслушва профилактично, министъра на вътрешните работи чете присъди по телевизията и от парламентарната трибуна, разсекретява някакви СРСта защото имало обществен интерес, а за други си мълчи като комунист на разпит, въпреки че общественият интерес май е по-голям. Министър председателя не знаел по-добър начин да си контролира министрите освен да ги подслушва, единия министър казва за другия, че е глупав, заместника му пък твърди, че не си дава много зор. Депутати кадруват в митниците...това че се натискат за ново телефонче като деца за близалка почти го бях забравил, и май не само аз.
...та мисля си аз - кога точно се загубихме? те и "преди" строяха магистрали, детски градини и всякакви дъги на околовръстното. И преди всеки беше слушан и всичко зависеше от Един.
Защо не ни пука? Защо новата детска градина и няколко километра магистрала е по-важна за нас от Конституцията? Защо най-важните хора в държавата се държат по-нагло от "Наглите" и на никой не му пука? Защо журналистите задават въпроси, отговорите на които или всички знаят или никой не интересуват? Защо когато отваряха магазините LIDL пред тях имаше хиляди, а когато протестираха студентите и учените имаше десетки...

3 коментара:

  1. Mozhe bi na horata im puka, no instinkta za samooceliavane e tvyrde silen. Pod tova imam predvid zhelanie na vseki da si sazdade niakakav komfort, niakakva uiutna sreda, kakvoto i da stava izvun taia zona. Horata sa izmoreni ot zblyskane sys zhiteiski problemi: shefyt te ebava (pardon my french), ne mozhesh da namerish dobro uchilishte za deteto si, parite ne stigat, nonstop byrzash za neshto... vopshte, horata na nasha vyzrast sa the least likely revoliucioneri, za zhalost :)

    p.s. gore napisanoto ne e izvinenie, prosto opit za razbirane. radvam se che pishesh pak.

    ОтговорИзтриване
  2. Ти доста години вече живееш извън нашите ширини, кажи ми моля те, според теб дори не в Swiss, а да кажем в Будапеща какво би се случило ако първия човек в държавата излезе и официално заяви, че министрите трябва да бъдат подслушвани периодично и той лично не знае по-добър начин за контрол?

    ОтговорИзтриване
  3. Vyv Budapeshta, predpolagam, shteshe da e vsiako chudo za tri dni (ne znam dali ima takava pogovorka na bg, prevezhdam ot syrbski bukvalno). Vyv Shveicaria nadiavam se che shteshe da ima skandal, no oshte ne poznavam dobre lokalnata politika.

    No edno e sigurno--vyv Francia shteshe da ima stachka :)))

    ОтговорИзтриване